6 Netflix series/films om niet te missen

2m

Nu iedereen meer thuis zit is er ook meer tijd om lekker op de bank een serie te kijken. Ook is er misschien meer tijd om even stil te staan bij milieubewust leven. Gelukkig kan dit op een leuke en leerzame manier gecombineerd worden met enkele Netflix series/films over de natuur en duurzaamheid.

  • The Game Changers

The Game Changers is een inspirerende documentaire over hoe plantaardig eten invloed kan hebben op het leven en prestaties van sporters. Het behandelt meerdere succesverhalen van atleten die plantaardig eten en verwijst naar wetenschappelijke studies. Er wordt onderzocht wat het beste dieet is voor de gezondheid en het prestatievermogen van een mens. Geïnteresseerd in sport, gezonde voeding of beide? Dan is deze documentaire zeker een aanrader.

Wat eet je nu eigenlijk echt? Van veel voedingsmiddelen weten we niet precies wat er allemaal in verwerkt is en hoe dit is gedaan. Waar komt het vandaan en kloppen de labels wel? Het is goed om hier soms sceptisch over na te denken. Deze serie bevat 2 seizoenen waar per aflevering een product aan orde komt. Eigenlijk een must-see voor iedereen.

A plastic ocean is een documentaire die gemaakt is naar aanleiding van een journalist die tijdens een zoektocht naar de blauwe walvis stuit op een enorme hoeveelheid plastic in de oceaan. Samen met een duikster en een team van onderzoekers reizen ze over de wereld om de oceanen te onderzoeken. Dit levert confronterende beelden op over de hoeveelheid plastic in oceanen, maar ook prachtige beelden van de wereld onder water. Mooi en informatief!

Een nachtkastje of een nieuwe lippenstift? Deze producten worden op reguliere basis verkocht en gekocht, maar wat gaat er schuil achter het proces van fabrikant tot klant? Wat is de echte prijs van het product dat je koopt? Zowel consumenten als fabrikanten hebben verantwoordelijkheid om het gebruik van plastic te minderen, maar hoe gaat dit in de praktijk? Deze serie bestaat uit 4 afleveringen, waarbij in elke aflevering een bepaalde industrie aan bod komt. Voor iedereen interessant dus!

Misschien wel de mooiste natuurbeelden die je ooit hebt gezien. Our Planet laat het leven in onder andere jungles, oceanen en regenwouden zien, wat prachtige beelden oplevert van zowel planten en dieren. Heel erg leerzaam en heel plezierig om naar te kijken voor zowel jong als oud.

Op zoek naar een gezonde en duurzame manier van leven, gaat acteur Zac Efron met een wellnessdeskundige op reis. De documentaire bestaat uit 8 afleveringen en in elke aflevering komt een ander land in beeld. Je krijgt te zien hoe er wordt geleefd en hoe er wordt omgegaan met duurzame consumptie van voedsel en goederen.