Iedere maand verloten we opnieuw een duurzaam kado. Schrijf je daarom nu in!
Doe mee en win

Start met vergroenen!

Kan jouw buurt ook wel wat extra groen gebruiken? De lente komt er weer aan en dat is een mooi moment om eens – letterlijk en figuurlijk – de bloemetjes buiten te zetten!

Het pakket dat je kunt winnen bevat natuurlijke zaadbommetjes. Wanneer gestrooid, kunnen in slechts een paar dagen deze zaadjes al ontkiemen. Zo maken we samen Nederland een stukje groener!

Hoe doe je mee?

Meedoen is simpel! Je hoeft namelijk alleen maar ingeschreven te staan voor onze nieuwsbrief. Deze verschijnt een aantal keer per jaar en bevat o.a. bespaartips, energieweetjes en nieuws over verduurzaming in Nederland.

Met deze zaadbommetjes kun je direct aan de slag!

Wat zit er in het pakket?

Wist je dat de zaadjes op zijn vroegst al na 4 dagen kunnen ontkiemen? Dus doe mee!
zonnepanelen
Bereken eenvoudig jouw energieprijs en bekijk hoeveel goedkoper jij uit bent!
Doe ook mee met het collectief

Tijd voor iets anders!

om | nieuwe energie doet het écht anders! We zijn de enige landelijke energieleverancier zonder winstoogmerk. Samen met tientallen lokale energiecoöperaties maken we duurzame energie in eigen buurt beschikbaar en verlagen we de energietarieven.

  • 100% duurzame energie, opgewekt in jouw eigen buurt
  • 10 van de Consumentenbond en Natuur&Milieu
  • Geen winstoogmerk, maar winst voor jou en milieu
  • Hoe meer mensen meedoen, hoe lager de energieprijs
  • Samen stimuleren we de lokale economie en verduurzaming
Meer zaadjes planten is een groener Nederland

Waarom is zaadjes planten zo belangrijk?

Ons doel is om heel Nederland een stuk groener te maken. Dit doen we door ons land om te laten gaan van grijze stroom naar 100% duurzame stroom uit eigen buurt. Maar dit doen wij ook op vele andere gebieden, waaronder natuurlijke plantengroei met zaadbommetjes stimuleren!

In Nederland worden er op jaarbasis ongeveer 50.000 bomen gekapt. Er worden er veel terug-geplant, maar het kan wel tientallen jaren duren voordat deze volgroeid zijn. Het is dus belangrijk om Nederland ook op andere manieren van groen te voorzien.

Ongeveer de helft van Nederland is groen landschap. Hieronder valt agrarisch groen, tijdelijk groen en natuurlijk groen. De agrarische sector neemt ruim 70% van deze groene vlakte op. Slechts 5% van groen Nederland is besteed aan natuurlijk gras- en plantengroei. Dit is niet genoeg om onze CO2-uitstoot te compenseren. Er zijn dus meer natuurlijke planten en bloemen nodig. Zaadbommetjes zijn daarom een goede oplossing om makkelijk en snel veel groen terug te krijgen.

Wist je dat de uitstoot van ons gas wordt gecompenseerd door het planten van bomen in Nederland?
Kleurrijk en biologisch afbreekbaar

Wat is een zaadbommetje?

Zaadbommetjes zijn omhulsels waar een mengsel van zaden in zit. Deze kunnen gestrooid of geplant worden, waarna de biologische huls afbreekt in de aarde. Zo komen de zaadjes vrij en kunnen ze ontkiemen. Daarna is het geduldig wachten tot ze uitgroeien tot mooie plantjes en bloemen!

De zaadbommetjes in ons pakket zijn 100% biologisch. Het omhulsel is gemaakt van klei en de zaden zijn wildbloemen van biologische oorsprong. Het mengsel bestaat uit de volgende bloemensoorten: Grote klaproos, Korenbloem, Juffertje-in-het-groen, Vergeet-mij-nietje, Goudpapaver en Tandenstoker.