Kies voor energie met impact

Energie die je laat lachen.

Wil jij ook écht duurzame en betaalbare energie? En daarmee direct bijdragen aan de toekomst van jouw (klein)kinderen? om | nieuwe energie maakt het eenvoudig!

Wij doen het namelijk anders: we zijn een energiecollectief, waarbij je jouw energie kunt afnemen van je eigen lokale energiecoöperatie. En in Almere zijn dat er twee: De Groene Reus | om en Almeerse Wind | om. Je kunt dus kiezen bij welke coöperatie je het liefst jouw energie wil afnemen.

Maar welke coöperatie je ook kiest, je ontvangt altijd energie die volledig non-profit, lokaal opgewekt en 100% groen is. En dát betekent steeds goedkoper, duurzamer en onafhankelijker. Daar wordt je pas echt blij van!

Lees hieronder verder hoe dit zit.

Stap over op energie van jouw eigen lokale energiecoöperatie!
De beste prijs voor groen

Hoe meer mensen meedoen, hoe goedkoper.

Wanneer je ervoor kiest om je energie af te nemen bij De Groene Reus | om of Almeerse Wind | om, draag je bij aan het structureel verlagen van de energieprijzen.

Hoe dat komt, is eigenlijk heel simpel: wij hebben geen winstoogmerk en hoeven daardoor slechts onze opwekinstallaties en een aantal mensen die daar dagelijks mee bezig zijn te betalen.

Deze kosten blijven bij groei van ons collectief vrijwel gelijk, zodat we onze energieprijs in verhouding tot andere leveranciers steeds verder kunnen verlagen voor al onze klanten.

Samen maken we duurzame energie beschikbaar en betaalbaar voor iedereen.
Lokale energie, uit je eigen buurt

Hoe meer mensen meedoen, hoe duurzamer.

Onze energiecoöperaties zijn de lokale energieproducenten. Zij verduurzamen jouw buurt, dorp, stad of regio door verschillende soorten energieprojecten te ontwikkelen. Denk dan bijvoorbeeld aan zonnedaken of windparken.

De energie die hiermee wordt opgewekt, kun jij vervolgens weer afnemen! En wanneer meer mensen dit doen, worden de coöperaties weer gestimuleerd om nieuwe projecten te ontwikkelen.

Dát is nou juist wat belangrijk is voor Nederland. Want alleen een leverancier die actief investeert in energieprojecten op eigen bodem, draagt bij aan het verduurzamen van onze energievoorziening.

Bekijk de energieprojecten die ons collectief al heeft gerealiseerd.
Wij nemen energie weer in eigen handen

Hoe meer mensen meedoen, hoe onafhankelijker.

Op dit moment wekken we in Nederland nog niet voldoende duurzame energie op om in onze eigen behoefte te voorzien. Voor een groot deel zijn we daarom nog steeds afhankelijk van energie uit het buitenland, waardoor de prijzen enorm zijn gestegen.

Doordat wij echter investeren in lokale energieprojecten, werken we hard aan de onafhankelijkheid van Nederland, maar ook aan die van Almere.

Want hoe meer energieprojecten erbij komen, hoe meer mensen hun energie lokaal kunnen afnemen. De noodzaak om (fossiele) brandstoffen uit het buitenland te betrekken, zal hierdoor steeds verder afnemen.

En doordat onze projecten in handen zijn van Nederlandse burgers, investeren we in een lokaal energienetwerk waar zij samen eigenaar van zijn. Zo nemen we het eigenaarschap over energie weer terug in eigen handen.

Wij zijn een collectief van coöperaties. Benieuwd hoe dit werkt?
Je vindt onze coöperaties door heel Nederland

Duizenden klanten gingen jou al voor.

om | nieuwe energie bestaat inmiddels uit meer dan 75 lokale energiecoöperaties. Onze klanten nemen hun energie af van een coöperatie uit hun eigen buurt.

  • 100% duurzame energie, lokaal opgewekt
  • Coöperatief, dus geen winstoogmerk
  • Samen stimuleren we de lokale regio en werken we richting onafhankelijkheid
  • Op Trustpilot beoordeeld met een 4,4 uit 5 sterren
  • Gekwalificeerd als ‘écht groen’ door klimaatstichting HIER
Onze coöperaties helpen je ook graag om energie te besparen. Bekijk al hun diensten.