Kleine handeling, grote gevolgen
Bespaar tot 5% CO2 en tot 150 euro benzinekosten
Kleine handeling, grote gevolgen

Rijden en besparen

Banden op spanning, wat heeft het te maken het milieu? Door autoverkeer heeft het milieu zwaar te lijden onder de uitstoot van uitlaatgassen. Daarnaast zorgt het voor uitlaatgassen, smog, geluidsoverlast en ongelukken.

De autoverkeer draagt voor circa 20% bij aan de uitstoot van alle CO2 in Nederland en heeft dan ook grote invloed op de klimaatverandering die door het versterkte broeikaseffect optreedt.

Door met de juiste bandenspanning te rijden kunnen deze vervuiling en negatieve aspecten tussen 2 tot 5% worden verminderd en kun je aan brandstofkosten gemiddeld €80 tot wel €150 per jaar besparen.

Slimme bandenpomp helpt

Op de juiste manier

Er komen veel aspecten kijken bij de juiste bandenspanning. Het gebruik van de slimme bandenpomp zorgt dat de gebruiker stap voor stap wordt meegenomen in het goed oppompen van banden.

Het gebruik is gratis en de pomp werkt volledig op zonneenergie. Indien hulp nodig of een toelichting tijdens het proces gewenst is, kan dat via de informatieknop.

  • Met kenteken automatisch de juiste spanning
  • Koude of warme banden corrigeert de meting met 0,3 bar
  • Winterbanden, bandenmaat en belasting
  • Waarschuwing lekke band
  • Overzicht totale besparing CO2 en kosten
Slimme bandenpomp helpt
Het gebruik is gratis en de pomp werkt volledig op zonne-energie
Op locatie aanbieden?
De investering is snel terugverdiend aan besparingen
Tijdelijk of permanent

Op locatie aanbieden?

Dat kan! De pompservice kan op locatie worden ingezet, bijvoorbeeld op een event. Of er kan een pomp permanent geplaatst op gebruiksvriendelijke en opvallende locaties zoals een winkelcentrum of bij een bedrijf met veel lease auto’s.

De tijdelijke service op locatie is al rendabel vanaf 30 auto’s. De investering bij een gemiddelde opdracht van 150 auto’s is€ 1.375,-, ex btw en heeft een besparing van € 2.960,-,

Plaatsing van een permanente pomp kost €2.500,- per jaar. Deze jaarlijkse kosten worden al terugverdiend met een (lease)wagenpark vanaf 25 auto’s of 100 keer gebruik.

Voordelen

Maak impact

De maatregel om autobanden op spanning te brengen is zelfs in het klimaatakkoord opgenomen als kostenefficiënte maatregel die veel CO2 besparing met zich meebrengt. Maar er zijn meer voordelen:

Voordelen van de juiste bandenspanning
Opgenomen in het klimaatakkoord als efficiënte maatregel
Waar zit een slimme bandenpomp bij jou in de buurt?
Waar zit een slimme bandenpomp bij jou in de buurt?
Regelmaat bespaard

Ieder kwartaal

Autobanden lopen met ongeveer 2 tot 3 % per maand leeg. Dat komt door het drukverschil. Ongeveer 60% van de Nederlandse automobilisten rijdt daardoor met banden met een te lage spanning, met diverse gevolgen van dien. Om dit voorkomen is het aan te raden elk kwartaal de banden van een auto op te pompen.