landkaart
Bekijk de coöperaties die al bij ons aangesloten zijn!
Samen verduurzamen we Nederland

Hét collectief van, voor en door coöperaties

Indien je op zoek bent naar de groenste leverancier die aangesloten coöperaties, naast levering van energie, verder kan helpen in hun ontwikkeling, ben je bij ons aan het juiste adres. Wij zijn dé coöperatieve energieleverancier van Nederland, waar je als lokale coöperatie mede-eigenaar wordt en dus een stem hebt in de koers die wij als collectief varen!

om | nieuwe energie werkt uitsluitend met ambitieuze lokale energiecoöperaties die hun regio willen verduurzamen. We zijn een coöperatie die haar leden helpt bij het financieren, groeien en professionaliseren. Daarmee realiseren we samen zo veel mogelijk lokale collectieve duurzame energie.

Wil je met je lokale coöperatie of een lokaal project hier ook onderdeel van uitmaken? Of een oriënterend gesprek hierover voeren?

Voordelen

Ondersteuning op alle gebieden

De leden van om | nieuwe energie worden uiteraard financieel ondersteund.

Echter, omdat wij een collectief van coöperaties zijn en daarmee anders dan andere energieleveranciers, ondersteunen wij onze leden ook nog op vele andere gebieden:

  • Projecten (zoals PCR en SDE) en ledenwerving
  • Faciliteren van coöperatieve Warmtelevering
  • Zelflevering richting gemeenten, waardoor zij lokale energie kunnen afnemen van jouw coöperatie
  • Sales, marketing en communicatie
  • Technische zaken en systemen
  • (Financiele) administratie
  • Service desk en bereikbaarheid

Het doel is de coöperatie zoveel mogelijk te ondersteunen en ontzorgen. De lokale coöperatie staat voorop.

Urgendalogo's
Voor vragen en meer informatie neem contact op
achievement
Lees meer over onze duurzame doelstellingen
Geen winstoogmerk

Hoe meer, hoe goedkoper en duurzamer

We leveren de leden van energiecoöperaties groene energie voor een concurrerende prijs en laten daarnaast verdiensten teruglopen naar de coöperatie zelf. Dat is mogelijk omdat om | nieuwe energie geen winstoogmerk heeft. Op deze manier willen we de coöperaties ondersteunen bij de lokale duurzame projecten.

Daarnaast maken we het met elkaar mogelijk om de energietarieven te verlagen en zo duurzaamheid betaalbaar te maken voor iedereen. Wanneer we groot genoeg zijn, zijn we zelfs goedkoper dan welke grijze of groene leveranciers dan ook.

Zo versnellen we de weg naar een energieneutraal Nederland!

100% Duurzame energie

Al 7 jaar lang de groenste leverancier

Met elkaar realiseren we zo veel mogelijk lokale collectieve duurzame energie. Het is dan ook niet gek dat ons collectief van coöperaties voor het zevende jaar op rij is uitgeroepen tot duurzaamste energieleverancier van Nederland. We voldoen maximaal aan de speerpunten van het jaarlijkse onderzoek naar de Groenste leverancier van Nederland. Dit onderzoek wordt jaarlijks uitgevoerd door de Consumentenbond, Natuur & Milieu en WISE.

Met jouw coöperatie ook een bijdrage leveren aan het groenste collectief? Middels een project of als lid?

Meer informatie over het onderzoek