Duurzame Energie Unie = om verwelkomt 2 nieuwe leden

1m

Enschede Energie en BrummenEnergie gaan om

In de afgelopen periode zijn weer 2 nieuwe coöperaties lid geworden van de groenste energieleverancier van Nederland! Sinds 1 augustus is Enschede Energie actief als tweede lokale energie aanbieder in de provincie Overijssel. Het oosten van het land is daarmee, sinds de toetreding van Boeskoolstroom in mei, dus weer een groene coöperatie rijker. Twaalf teamleden startten in 2015 de coöperatie Enschede Energie met de gezamenlijke ambitie om Enschede te verduurzamen. De winsten die Enschede Energie van de Duurzame Energie Unie = om ontvangt, zullen worden gebruikt om te investeren in duurzame en sociale projecten in de stad. De coöperatie heeft op dit moment Stadstroom in ontwikkeling; groene energie opgewekt in Enschede door andere leden van de coöperatie. Lees verder.

In Gelderland mochten we vorige maand EnergieBrummen verwelkomen als nieuw lid. EnergieBrummen ontstond in 2013 met als doel; de aarde en gemeente Brummen goed nalaten aan kinderen en kleinkinderen. Daarom streven zij naar een volledig duurzame en zelfvoorzienende Brummense stroomvoorziening in 2030. De coöperatie is op dit moment bezig om verschillende opwekmogelijkheden te verkennen zoals burgerwindmolenpark IJsselwind en eigen Brummense solarparken. Lees verder. Op 21 juni werd bovendien gestart met de eerste Energietafel Brummen, een project in samenwerking met de gemeente, waarbij men rondom een gesprekstafel een bepaald thema van de energietransitie onder handen neemt.

Mensen die interesse hebben om klant te worden bij een van deze nieuwe coöperaties kunnen zich daarvoor aanmelden via het formulier op de website van Duurzame Energie Unie = om.