Duurzame Energie Unie pakt groots uit met eerste event

1m

Manifest voor gezamenlijke verduurzaming Nederland

Op vrijdag 30 juni hielden we ons allereerste event en wat werd het een spetterende en energieke avond! Voor deze speciale gelegenheid was Spice Beach Club in Scheveningen afgehuurd om daar onze crowdfunders goed in het zonnetje te zetten. Dit als dank voor hun deelname aan de crowdfundingcampagne 2016 waarmee een flinke som investeringsgeld, ruim €675.000, werd opgehaald waarmee wij het Nederlandse energielandschap verder kunnen verduurzamen. Uiteindelijk werd het evenement veel breder getrokken en vierden we samen met onze crowdfunders, leden coöperaties, relaties, en stakeholders onze successen, groeidoelstellingen, en nieuwe strategische richting.

Onze directeur Rense van Dijk trapte de avond af met een speech over waar we nu precies staan. Daarna gaf gastspreker Marjan Minnesma, directeur van Urgenda en tevens voorzitter van de Duurzame Energie Unie, een presentatie over de globale gevolgen van de opwarming van de aarde en hoe we klimaatveranderingen een halt kunnen toeroepen door samen voor een volledig duurzame energievoorziening te zorgen. Aan Marjan was bovendien de eer om de gelukkige winnaar van het weekendje Texel te loten.

Het informatieve gedeelte werd afgesloten door André Dippel, mededirecteur van de Duurzame Energie Unie, met zijn manifest ‘Iedereen moet om.’ Dit gaf direct de aanleiding om aan de genodigden als eerste een sneak peek te presenteren van onze nieuwe merk- en marketingstrategie. Vanaf september zal de Duurzame Energie Unie namelijk verder gaan onder de naam om, want; iedereen moet om naar duurzame lokale energie! Later hierover meer.

Klapper van de avond was natuurlijk de aanwezigheid van onze special guest, de Haagsche chefkok Pierre Wind die na de energyparty van 070Energiek zijn opwachting maakte. Pierre nam de gasten mee in zijn duurzame wereld van ‘Gasloos Koken.’ Hij sluit daarmee perfect aan bij de visie van De Duurzame Energie Unie om Den Haag samen met haar lokale coöperatie 070Energiek alleen nog maar van groene Haagsche energie te voorzien.

Pierre nam onder andere deel aan een strijd tussen gas, houtskool, en elektrische barbecues, en verblijdde de gasten met elektrische makrelen, groentemot, en stikstofijs. Bovendien zorgde hij voor de meeste bijzondere smaaksensatie ooit door onze monden onder stroom te zetten met zijn meegebrachte Sechuan Buttons. Kortom, het was een avond om nooit meer te vergeten! Langs deze weg willen we nogmaals alle aanwezigen bedanken voor hun bijdrage aan de geweldige sfeer die er hing.