Elektrische auto’s worden aangedreven door een elektromotor en is minder belastend voor het milieu. Veel elektrische auto’s zijn op dit moment hybride auto’s, die voor een deel elektrisch zijn en ook een verbrandingsmotor hebben.

Het vervoer van de toekomst?
Een vijfde van de totale uitstoot in Nederland komt door wegverkeer.
Het vervoer van de toekomst?

Elektrisch rijden

Denkt u ook aan elektrisch rijden? Auto’s en vrachtverkeer zorgen voor een vijfde van de totale CO2-uitstoot van Nederland. Daarom wordt er gewerkt aan verschillende oplossingen op dit gebied, zoals auto’s op waterstof, aardgas of biobrandstoffen.

Elektrische auto’s zijn waarschijnlijk op dit moment van alle alternatieven het bekendst en meest populair en daarom wellicht het vervoer van de toekomst. Rij jij al elektrisch?

Goed voor milieu en portemonnee

Voordelen van elektrisch rijden

Stiller, schoner en klimaatbewust rijden: elektrisch rijden. Zo bespaart een elektrische auto circa 40% CO2 uitstoot over zijn hele leven ten opzichte van een auto op benzine of diesel.

Elektrisch rijden is dus beter voor schone lucht op straat én voor het klimaat. Ook is het goed voor je portemonnee, omdat een elektrische auto in onderhoud en gebruik voordeliger is.

Steeds meer merken brengen elektrische modellen uit, waarbij de radius steeds groter wordt en de technieken steeds verder ontwikkeld worden. Doordat steeds meer merken concurreren, maar ook doordat het aantal elektrische rijders groter wordt, zullen de elektrische auto’s in aanschafprijs ook steeds aantrekkelijker worden.

Naarmate de tijd verstrijkt zullen ook steeds meer tweedehands elektrische auto’s aangeboden worden. De batterij gaat vaak veel langer mee dan een diesel- of benzinemotor. Zo kan voor ieder budget elektrisch gereden worden.

Goed voor milieu en portemonnee
Dat is zo'n 20.000 kilo CO2, wat gelijk staat aan 140 vliegreisjes naar Parijs!
Het laadnetwerk wordt steeds groter
In 2023 zijn er meer dan 120.000 laadstations in Nederland, waarvan ruim 4200 snelladers.
Het laadnetwerk wordt steeds groter

Laadstress wordt steeds minder

Waar in het verleden het erg lastig was om een laadpunt te vinden, schieten de laadpalen nu als paddenstoelen uit de grond. Verschillende bedrijven zetten een netwerk op dat niet alleen in Nederland zit, maar door heel Europa.

Daarnaast staan er in steeds meer wijken laadpalen en hebben mensen steeds vaker een laadmogelijkheid aan huis. Zo kunt makkelijker langere afstanden afleggen met uw elektrische auto, zonder in de problemen te komen.

Het laden zelf gaat steeds sneller en doordat de elektrische auto’s een grotere radius krijgen is het geen probleem meer om met je elektrische auto op vakantie te gaan of lange stukken af te leggen.

Dit maakt elektrisch rijden een stuk gemakkelijker.

Elektrisch rijden, volledig groen

Laden op groene stroom

Door lokaal opgewekte duurzame elektriciteit te gebruiken voor het opladen van je elektrische auto is de eerste stap gezet naar echt groen en elektrisch rijden.  

om | nieuwe energie is al jaren de groenste leverancier van Nederland, omdat wij de enige leverancier zijn die onze energie uitsluitend laten produceren door tientallen lokale burgerinitiatieven bij coöperaties. Zij investeren in zonne- en windenergie in hun eigen buurt. Duurzamer opladen kan niet! 

Elektrisch rijden, volledig groen
Door groen te laden neem je de volgende stap in duurzaam rijden.
Nog groener en nog meer besparen?
Bespaar tot wel €250! Bekijk de video hieronder:
Nog groener en nog meer besparen?

Slim laden

Op bepaalde momenten, wanneer het bijvoorbeeld erg hard waait, wordt er meer duurzame energie opgewekt. Door van te voren in te schatten wanneer het aanbod het grootst is en de energieprijs het laagst, wordt jouw ideale oplaadmoment bepaald.

Lijkt je dit interessant? Ga dan naar onze Slim Laden pagina.