Flex biedt jou de zekerheid dat je energiekosten weer lager worden, wanneer de prijzen op de energiemarkt dalen.
Een overeenkomst die meebeweegt met de markt

Wat is Flex en wat zijn de voordelen?

Bij Flex bewegen jouw tarieven mee met de energiemarkt. Stijgen de prijzen op de markt, dan betaal je die maand een hogere prijs voor je energie. Maar dalen de prijzen? Dan worden je energiekosten ook direct weer lager.

Omdat de tarieven in deze periode behoorlijk fluctueren, vinden we het niet eerlijk om je nu een vaste of variabele overeenkomst aan te bieden. Daarmee zit je immers voor een langere periode vast aan hogere tarieven.

Wanneer de tarieven op de markt weer dalen, weet je met Flex zeker dat je in de daarop volgende maand al profiteert.

Wij reageren dus zo snel mogelijk op de markt, maar zijn vanuit de ACM verplicht om onze tarieven uiterlijk 30 dagen van tevoren aan klanten kenbaar te maken.

Heb je een vraag? Kijk dan eens bij de veelgestelde vragen over Flex.
Kenmerken van Flex

Flexibel om te wisselen

Vrij opzegbaar

Een Flex overeenkomst kan op ieder moment zonder boete worden opgezegd. De opzegtermijn bedraagt 30 dagen.

Eenvoudig omzetten naar een vaste prijs

Je kunt Flex gemakkelijk omzetten naar een overeenkomst met een vaste prijs en looptijd in het geval we deze aanbieden. Je kunt hiervoor contact opnemen met onze klantenservice.

Verschil met een Variabele overeenkomst

Bij Variabel wijzigen de tarieven ook, normaal gesproken gebeurt dit elk jaar op 1 januari en 1 juli, tenzij een eerdere wijziging nodig is i.v.m. de marktsituatie. Bij Flex is dit iedere maand.

Tarieven & Voorwaarden
Je energietarief daalt automatisch wanneer de prijs in de markt daalt.
Kenmerken van Flex

De prijs volgt de markt

Automatisch meebewegende prijzen

Stijgen of dalen de prijzen op de energiemarkt? Jouw tarieven worden elke maand automatisch aangepast. Houd daarbij rekening dat wij 30 dagen van tevoren onze vernieuwde prijzen dienen te communiceren. Op je jaarafrekening staat wat je hebt verbruikt per maand en tegen welke tarieven.

Iedere maand nieuwe tarieven

Het tarief van de volgende maand wordt uiterlijk 30 dagen voor aanvang van de maand kenbaar gemaakt op www.samenom.nl/tarieven.

Hoe duurzaam is een windmolen?
Nog vragen? Neem contact met ons op.
Kenmerken van Flex

De juiste prijs

Termijnbedrag op maat

We bepalen je termijnbedrag aan de hand van het geldende maandtarief in de maand waarop je levering start. Dit bedrag kan daardoor afwijken van het termijnbedrag dat op de leveringsovereenkomst wordt vermeld.

Zijn de marktontwikkelingen dusdanig dat een wijziging van het termijnbedrag noodzakelijk en/of wenselijk is? Dan berekenen we een nieuw termijnbedrag voor je op basis van de dan gelden tarieven en brengen we je hiervan op de hoogte. Dit doen we om vervelende verrassingen op de jaarafrekening te voorkomen.

Hoe berekenen jullie mijn verbruikskosten?

Net zoals bij ieder ander contract, betaal je iedere maand een vast termijnbedrag en ontvang je na een jaar je jaarafrekening.

Heb je een slimme meter? Dan zie je op de jaarafrekening je daadwerkelijke verbruik per maand en wat de kosten daarvan zijn op basis van de tarieven die in die maand geldig waren.

Heb je een conventionele meter? Dan vragen we je, zoals gebruikelijk, na ongeveer een jaar om je meterstanden door te geven. Het verbruik splitsen wij op tegen het landelijk vastgestelde verbruiksprofiel om te weten hoeveel verbruik we aan elke maand moeten toerekenen.