Na groenste leverancier scoren we opnieuw

1m

om | nieuwe energie mag zich wederom benoemen tot een van de besten. De ACM, de Autoriteit Consument & Markt, heeft recent onderzoek gedaan naar de energierekeningen van een groot aantal leveranciers. Dit om te peilen of deze duidelijk te begrijpen en te controleren zijn voor de consument. In dit onderzoek bleek dat om | nieuwe energie samen met 15 andere leveranciers haar orde op zaken heeft en consumenten een duidelijk begrijpbare en te controleren energiefactuur aanbiedt. Daar mogen we weer trots op zijn!

De ACM had in eerder onderzoek vastgesteld dat de controleerbaarheid en helderheid van energiefacturen beter moest. Energiebedrijven hadden daarom tot 1 juli 2017 de tijd om hun facturen, wanneer nog niet op orde, aan te passen.

In huidig onderzoek werd daarom getest of de energieleveranciers inmiddels orde op zaken hebben gesteld. In het onderzoek is gekeken of de facturen begrijpelijk zijn voor de consument en of deze qua opzet eenvoudig te herleiden zijn naar het contract en naar eventuele prijswijzigingen. Uit het onderzoek, waarin 40 energiebedrijven werden getoetst, bleken slechts 16 leveranciers, waaronder om, een factuur te sturen die voor de consument duidelijk is. De overige 24 bedrijven moeten hun facturen aanpassen en 3 daarvan lopen zelfs het risico op een last onder dwangsom wanneer zij hun facturen niet verbeteren.