Het klimaatprobleem aanpakken, hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Ook Suus draagt haar steentje bij
Wanneer we andere keuzes maken, is onze impact groot

Minder vlees eten is een belangrijke stap

Eet jij geen of minder vlees? Dan ben je ontzettend goed bezig voor een diervriendelijke en duurzame wereld! Dierlijke producten dragen namelijk voor meer dan 12,5% bij aan de wereldwijde uitstoot van broeikasgassen. Bekijk hieronder onze tips om te minderen met vlees.

Maar wist je dat door je energieleverancier eens onder de loep te nemen, je ook gemakkelijk de stap zet naar duurzamer wonen?

Uit onderzoek van de Consumentenbond, WISE en Natuur&Milieu blijkt namelijk dat groene energie niet altijd op een duurzame wijze wordt opgewekt. En dat, terwijl dit juist nu zo belangrijk is om klimaatverandering tegen te gaan.

Minder vlees eten of stoppen met dierlijke producten?

Tips om duurzamer te eten!

Duurzamer eten kan op veel verschillende manier, zo is te lezen in ons artikel. Hieronder hebben wij meerdere snelle tips gegeven om een makkelijke duurzame maaltijd op tafel te zetten.

Lees onze tips voor een duurzame BBQ!
Door klimaatverandering kan een derde van de diersoorten op aarde al binnen 50 jaar uitsterven
Klimaatverandering heeft grote gevolgen voor het leven op aarde

Voor onze toekomst

Wanneer we geen maatregelen nemen om klimaatverandering tegen te gaan, zal het leven op aarde een stuk minder aangenaam worden. Denk bijvoorbeeld aan extremer weer, luchtvervuiling, drinkwater- en voedseltekorten en het uitsterven van vele plant- en diersoorten.

Gelukkig heeft de mens als veroorzaker van de problemen ook de oplossing in handen! De CO2 die vrijkomt bij het verbranden van fossiele brandstoffen om energie op te wekken, is namelijk de grootste boosdoener binnen klimaatverandering. Dat is dan ook het probleem dat wij direct aanpakken.

Ben jij klaar om voor écht anders te kiezen?
Doe jij met ons mee?

Kom ook in actie en kies voor écht groen

  • 100% duurzame energie, lokaal opgewekt
  • Coöperatief, dus geen winstoogmerk
  • Samen stimuleren we de lokale economie
  • Winst gaat naar nieuwe projecten en structurele tariefverlaging
  • Sinds 2015 een rapportcijfer 10 van de Consumentenbond
  • Best beoordeelde energieleverancier op Trustpilot
Kies voor een leverancier die het verschil maakt

Wat doen wij anders?

Wij vinden dat energie écht anders kan en daarom pakken we het ook zo aan!

om | nieuwe energie is een energieleverancier die bestaat uit meer dan 60 lokale energiecoöperaties. Zo kunnen we 100% duurzame energie opwekken in jouw eigen buurt. En omdat we dit coöperatief doen, zijn we de enige landelijke energieleverancier zonder winstoogmerk.

Het is ons doel om de energievoorziening in Nederland zo snel mogelijk te verduurzamen. Doordat we geen winstoogmerk hebben, kunnen we daar ook daadwerkelijk iets aan doen. Onze winst komt namelijk rechtstreeks ten goede aan de ontwikkeling van nieuwe duurzame projecten én structurele tariefverlaging. Dat is dus dubbel zo goed!