Hof van Twente en Hellendoorn op Rozen zijn |om

1m

Aan het eind van afgelopen zomer sloten zich opnieuw twee Overijsselse energiecoöperaties bij ons aan, namelijk Hof van Twente op Rozen en Hellendoorn op Rozen. Daarmee hebben we nu in totaal vier coöperaties in deze provincie die onze klanten kunnen voorzien van hun eigen regionale energie. Beide coöperaties zijn tot stand gekomen met dezelfde missie: Hun eigen gemeente zo snel mogelijk energieneutraal maken.

De coöperaties willen hier een bijdrage aan leveren door middel van het werven van daken van lokale agrariërs/bedrijven en openliggend terrein. Het is de bedoeling dat deze locaties vol worden gelegd met zonnepanelen waardoor inwoners via de postcoderoosregeling hun eigen, duurzaam en lokaal opgewerkt energie gaan afnemen. In onderstaand filmpje zie je hoe deze regeling voor de inwoners werkt.

De coöperaties hebben de eerste plannen voor postcoderoosprojecten nu in voorbereiding. Geïnteresseerden kunnen zich op dit moment al aanmelden. Kijk voor meer informatie op www.hofvantwenteoprozen.nl en www.hellendoornoprozen.nl. Klant worden bij deze cooperaties kan via www.samenom.nl.