We mogen 25 boeken weggeven via social media!

Henk Bouma is windturbine ontwerper, bouwer en exploitant. In 1981 ontwierp en bouwde hij een 15kW windturbine. Na dit succes stroomden de opdrachten voor de bouw van windturbines binnen. Tot in 1990 heeft Bouma Windenergie BV maar liefst 100 windturbines ontworpen en afgeleverd. Als één van de eersten in Nederland met het ontwerpen en bouwen van windturbines, kan Henk Bouma leven van de wind! Met zijn veelzijdige kennis over windenergie heeft hij een boek geschreven: Leven van de Wind.

Let op! Deze actie is inmiddels afgelopen.

En die kun jij winnen! Het enige wat je daarvoor hoeft te doen, is je hiernaast in te schrijven voor onze nieuwsbrief. Winnaars ontvangen automatisch van ons bericht.

Onze nieuwsbrief verschijnt 4 keer per jaar en houdt je op de hoogte van aanbiedingen, ontwikkelingen, tips en duurzaam nieuws

Docu Windpioniers van Nederland: “Mijn eerste turbines hadden houten bladen.”

Windenergie is een onmisbare bron van energie op dit moment. Nederland staat vol met windmolens. Maar hoe is dit eigenlijk allemaal ontstaan? Om meer te weten te komen over het ontstaan van windenergie in Nederland, hoe de bouw van de windmolens is gegaan en waarom, is er een interessante, korte documentaire gemaakt.