om | opnieuw groenste energieleverancier van Nederland!

1m

om | nieuwe energie, mag zichzelf komend jaar de duurzaamste energieaanbieder van Nederland noemen. Het grootste energiecollectief van Nederland krijgt in een onafhankelijk onderzoek van WISE, Natuur & Milieu, Greenpeace, en de Consumentenbond het rapportcijfer 10. Bijzonder, omdat haar voorganger De Energie Unie dezelfde score ten deel viel.

In het jaarlijks onderzoek naar duurzaamheid van Nederlandse energieleveranciers zijn 34 leveranciers onderzocht op de onderdelen investeringen, productie, inkoop en levering van energie. Op basis van deze vier onderdelen kreeg om | nieuwe energie, het maximale rapportcijfer 10. om is het nieuwe consumentenmerk van de Duurzame Energie Unie – dat in 2015 en 2016 al werd uitgeroepen tot groenste energieleverancier – en werd door de jury geprezen om haar inkoop en levering.

“Kracht van collectief”

Directeur André Dippell over de energieranking: “Wij zijn heel trots dat wij als nieuw merk gekozen zijn tot groenste energieleverancier van Nederland. Het bewijst de kracht van de collectieven waaruit om | bestaat. Door samen uitsluitend te investeren in duurzame energie en deze op te wekken met onze lokale energiecoöperaties maken wij Nederland energie-onafhankelijk.”

Veel energieleveranciers scoren onvoldoende

Opvallend is dat 14 van de 34 leveranciers nog steeds een onvoldoende scoren. Zij leveren geen bijdrage aan de omslag naar een duurzame energievoorziening en zijn nog steeds diepgeworteld in fossiele energie en/of kernenergie. Wil je zelf het rapport inzien? Deze kun je vinden op de website van WISE.