Door te kiezen voor lokale energie, stimuleer je de ontwikkeling van duurzame energie in Nederland.
Samen gaan we om!

Nieuwe energie = 100% duurzaam uit jouw buurt

om | nieuwe energie is het allergroenste energiecollectief en de énige landelijke leverancier zonder winstoogmerk. Tientallen energiecoöperaties door het hele land wekken nu al genoeg stroom op voor honderdduizenden huishoudens.

Die energie wekken we lokaal op, samen met burgers in hun eigen buurt of regio. Zo kun je met eigen ogen zien waar jouw duurzame energie vandaan komt!

Van ons, voor ons, door ons

om | nieuwe energie is geen doorsnee energieleverancier, maar een collectief van lokale coöperaties.

Lokale energie, uit je eigen buurt

Onze energiecoöperaties zijn de lokale energieproducenten. Zij verduurzamen hun buurt, dorp, stad of regio door verschillende soorten energieprojecten te ontwikkelen, zoals zonnedaken en/of windparken. De energie die hiermee opgewekt wordt, kun jij vervolgens weer afnemen. Zo weet jij zeker dat jouw energie niet alleen uit Nederland, maar zelfs uit jouw eigen buurt komt: dat noemen we nieuwe energie!

Groenere stroom bestaat niet

Onze stroom is 100% duurzaam. Omdat onze energie wordt opgewekt via lokale zonne- en windenergie projecten, ben je ervan verzekerd dat je bij ons écht groene energie krijgt en geen sjoemelstroom dat nog steeds wordt aangeboden door twee derde van de Nederlandse energieleveranciers. Daarom krijgen we sinds 2015 een rapportcijfer 10 in de jaarlijkse Stroomranking van de Consumentenbond, Natuur & Milieu en WISE.

Geen winstoogmerk

om | nieuwe energie is ontstaan vanuit betrokken burgers die hun energievoorziening weer in eigen handen wilden nemen en waarbij de winst ten goede zou komen aan verduurzaming van de lokale regio. Daarom gebruiken we onze winst voor nieuwe energieprojecten én structurele tariefverlaging. Zo kan iedereen uit jouw buurt profiteren van écht duurzame energie.

De beste prijs voor groen

Onze energieprijs wordt, vergeleken met andere leveranciers, steeds goedkoper. Doordat we geen winstoogmerk hebben, hoeven we slechts de opwekinstallaties en een aantal mensen die daar dagelijks mee bezig zijn te betalen. Omdat onze kosten bij groei van ons collectief vrijwel gelijk blijven, kunnen we onze energieprijs steeds een stukje goedkoper maken dan die van andere leveranciers.

Gas met CO2-compensatie

Duurzaamheid staat bij ons voorop. Daarom is ons doel om in 2030 de warmtevoorziening geheel duurzaam in te vullen, zodat er geen fossiel gas meer nodig is. Omdat gas nu nog niet 100% duurzaam is, compenseren wij het gas dat we leveren. Dat doen we op dit moment door bomen en struiken te planten in Nederlandse voedselbossen. Hiermee compenseren we niet alleen de CO2-uitstoot, maar dragen we op lokaal niveau ook nog eens bij aan een grotere biodiversiteit en duurzame voedselproductie. Lees meer

Van ons, voor ons

Bij om | nieuwe energie, heeft iedereen een stem in onze toekomst. Als klant heb je inspraak in de koers van je lokale coöperatie en die coöperatie heeft vervolgens weer inspraak in de koers van het hele collectief. Zo bouwen we samen aan een energieneutraal Nederland!

Heb je vragen? Bel of mail ons gerust op 0222-760 044 of info@samenom.nl
Overstappen zonder gedoe

Wil je naar ons overstappen?

Stap je over naar om | nieuwe energie vanuit een andere leverancier? Dan zeggen wij het contract met je huidige leverancier op. We lezen je meterstanden automatisch uit of vragen je de meterstanden aan ons door te geven. Wij zorgen er dan voor dat je huidige leverancier een eindafrekening voor je opmaakt. Simpel, geen gedoe en zonder extra kosten!

Heb je nog een lopend contract bij je huidige leverancier? In de meeste gevallen brengt je leverancier een opzegvergoeding in rekening. Je kunt er dan zelf voor kiezen om alsnog over te stappen of te wachten met overstappen totdat je huidige contract is verlopen.

100% duurzaam, 100% lokaal

Over om | nieuwe energie

om | nieuwe energie is in 2012 ontstaan als Duurzame Energie Unie vanuit de initiatiefnemers TexelEnergie, Windunie en Urgenda. Zij zagen de noodzaak voor een nieuwe energievoorziening. De energietransitie gaat namelijk te traag als we het overlaten aan de overheid en de dominante energieaanbieders. Decentrale energieopwekking is nodig om Nederland te verduurzamen.

Onze missie is om zoveel mogelijk initiatieven van lokale energieopwekking te koppelen aan zoveel mogelijk lokale gebruikers van energie.

Samen versnellen wij de energietransitie. Doe jij ook mee?