Een belangrijk onderdeel van bezuinigen is goede isolatie.
Krijg inzicht waar te beginnen

Warmtescan voor een goede start

Naast minder energie gebruiken tijdens je dagelijkse bezigheden en de energie die je gebruikt op een volledig groene manier op te wekken, is het ook belangrijk om geen energie onnodig te verspillen. Dit kun je voorkomen door je huis goed te isoleren.

Door je woning goed te isoleren kun je met minder energie je huis verwarmen en warm houden. Dit scheelt niet alleen energie, maar je bespaart hiermee ook op de kosten.

Maar hoe weet je of je huis goed geïsoleerd is en waar eventueel te beginnen? Daarvoor is er een warmtescan.

isoleren is een goede manier van bezuinigen

Hoe werkt een energiescan?

De warmtecamera is een middel om warmteverliezen op te sporen. Vanuit verschillende standpunten, zowel binnen als buiten, is met de camera duidelijk te zien waar warmteverlies optreedt en kou de woning binnenkomt. Verwachtingen worden bevestigd of juist ontkracht. Dit heet een warmtescan of energiescan.

Het nut van rolluiken en aandacht voor de voordeur wordt duidelijk. Maar ook wordt inzichtelijk of het nuttig is om grotere zaken als het isoleren van muren of het plaatsen van dubbelglas aan te pakken.

In de jaren 80 wisten ze er ook al raad mee. Kijk maar bij Van Kooten en de Bie:
Een goed inzicht met hulp van experts helpt je om energie en kosten te besparen.
starten met isoleren en besparen

Wat is de vervolgstap?

Een energiescan biedt de betreffende inwoners een interessante blik op hun woning en kan ook voor verrassende besparingen zorgen, zoals een water recycling douche.

De bewoners ontvangen na de scan hun warmtefoto’s. Het is vaak ook handig om met de buren of een specialist in gesprek te gaan.

Waar wenselijk kan de lokale energiecoöperatie als onafhankelijke partij helpen bij de mogelijke besparingen of eerst een adviesrol innemen. Daarnaast kunnen wij je in contact brengen met eventuele projecten die al in de wijk spelen.