Via ENTRNCE kunnen aanbieders en afnemers rechtstreeks energie met elkaar uitwisselen. Bekijk de video.
Als gemeente zelf je energie inkopen

Wat is ENTRNCE?

ENTRNCE verbindt centrale én lokale groene energiemarkten met elkaar en koppelt marktmechanismen op een slimme(re) manier. Zo kunnen gemeentes hun energie direct inkopen op de energiehandelsbeurs EPEX/APX, zonder tussenkomst van een energieleverancier.

Dit betekent dat zij hiermee buiten de aanbesteding vallen. Feitelijk is het een onderhandse aanbesteding, omdat je door directe energie-inkoop geen inschrijving via een tender hebt.

Hierdoor ben je onafhankelijk van derden en creëer je meer flexibiliteit t.a.v. eigen elektriciteitsopwekking (PV), opslag en energiebesparing. Ook is er een betere afstemming tussen vraag en aanbod.

Via ENTRNCE kopen gemeentes hun energie rechtstreeks in van onze lokale coöperaties.
Gemeentes kunnen direct energie inkopen van de lokale coöperatie

Voordelen van zelf inkopen

Gemeentes willen bijdragen aan de verduurzaming van hun gemeente en hebben ambitieuze doelstellingen. Via het ENTRNCE platform kunnen zij hun energie inkoop vereenvoudigen, doordat ze niet hoeven aan te besteden en geen (vaak) langdurige complexe contracten aan hoeven te gaan.

Voor iedere gemeente geldt dat er in ieder geval een deel van het energieverbruik uit de aanbesteding gehaald kan worden. Via het ENCTRNCE platform kan dit ontbrekende stuk worden aangevuld met energie uit lokale bronnen. Als gemeente kun je zo eenvoudig energie afnemen via je lokale energiecoöperatie. Energie die daadwerkelijk zonder CO2 is opgewekt en niet gecompenseerd met een papiertje.

ENTRNCE ook voor jouw gemeente interessant?

Meer informatie?

In samenwerking met de lokale energiecoöperatie WeSpark | om koopt de gemeente Zaanstad een deel van haar energiegebruik inmiddels al rechtstreeks zelf in.

Ben je benieuwd bij welke coöperatie je als gemeente terecht kunt? Klik dan op onderstaande button om dit te bekijken. Mocht je het niet kunnen vinden of is er niets in jouw buurt, neem dan contact op met ons. We helpen je graag.