Op elektriciteit krijg je maandelijks maximaal €50 terug

Afwijkend bedrag op je termijnfactuur

Tijdens je aanmelding voor energie bij ons collectief, wordt je maandelijkse termijnbedrag berekend op basis van de gegevens die je invult over je energieverbruik.

Heb je aangegeven dat je zonnepanelen bezit en wek je meer elektriciteit op dan je verbruikt? Houd er dan rekening mee dat het termijnbedrag dat je tijdens je aanmelding ziet staan, kan afwijken van het bedrag dat maandelijks aan je wordt gefactureerd.

Dit komt doordat wij maandelijks maximaal €50 uitbetalen op je elektriciteitsverbruik, terwijl op onze website het volledig te verwachten terugleverbedrag wordt meegerekend.

Op je jaarafrekening wordt uiteraard altijd het volledige bedrag aan teruglevering verrekend.
We willen een onverwacht hoge jaarafrekening voorkomen

Waarom doen wij dit?

De reden waarom we maximaal €50 per maand uitbetalen op elektriciteit, is om je te beschermen tegen een jaarafrekening die onverwacht hoger uitvalt.

Wanneer je bij het invullen van de gegevens rekening houdt met een energie-opwek die in de praktijk niet wordt gehaald, dan is het termijnbedrag gedurende het jaar waarschijnlijk te laag.

Door maximaal €50 euro per maand uit te betalen op elektriciteit profiteer je toch maandelijks van lagere kosten, maar voorkomen we dat het termijnbedrag te sterk kan afwijken van het daadwerkelijke verbruik.

Uiteraard wordt al jouw extra stroomopwek wel verrekend op je jaarafrekening. Dan weten we immers zeker hoeveel energie jouw zonnepanelen hebben opgewekt.

Waarom tonen we op onze website niet meteen het bedrag dat we maandelijks factureren?

De reden dat we op onze website juist het volledige bedrag tonen, is om je een goed inzicht te geven in je te verwachten verbruik.

Energieopwek in de praktijk

Rekenvoorbeelden

Kom je ergens niet uit? Neem dan contact met ons op.