Nieuwe energie.

Dat is wat je van een energiemaatschappij van vandaag mag verwachten. Niet grijs, maar 100% groen. Niet helemaal uit Rusland, maar gewoon uit ons eigen Nederland. Bij ons krijg je energie van Hollandse zon en wind. Opgewekt door een energiecoöperatie bij jou uit de buurt. Samen werken wij toe naar ons grote doel: heel Nederland om naar lokaal opgewekte nieuwe energie.

Word klant

Zonnestroom

Bij om kun je terecht voor zonnestroom. Door de aanleg van nieuwe zonneweides en panelen op daken, groeit ons aanbod zonne-energie in flink tempo door. In sommige regio’s kun je zelfs extra voordelige zonnestroom bij ons afnemen, in de vorm van een postcoderoos project. Hiermee word je eigenaar van een of meer panelen op een collectief zonnedak. De hoeveelheid energie die je opwekt met jouw eigen panelen, wordt van je energierekening afgetrokken. En omdat je van de overheid ook nog eens een belastingvoordeel krijgt, bespaar je extra veel.

Windstroom

Als we ergens geen gebrek aan hebben in Nederland, dan is het aan wind. Onze windcoöperaties Zeeuwind, Kennemerwind en Windunie maken daar gretig en slim gebruik van. Met hun windmolens en windparken zetten zij wind om in energie. Dankzij de gezamenlijke capaciteit kunnen 300.000 huishoudens van stroom voorzien worden.

Gas

Duurzaamheid staat bij ons voorop. Daarom is ons doel om in 2030 de warmtevoorziening geheel duurzaam in te vullen, zodat er geen fossiel gas meer nodig is. Omdat gas nu nog niet 100% duurzaam is, vergroenen wij al het gas dat we leveren. Dat doen we op dit moment met een vergroeningsproject in India. In het district Jaisalmer in Rajashtan worden vier windmolens gebouwd, die bijdragen in de energievoorziening van de lokale textielindustrie.